Samenspeelproject / play-in
Een keer per jaar organiseert Huismuziek Haarlem een samenspeelproject / play-in.
De komende play-in is op zondag 6 en zondag 27 oktober 2024. En we spelen: de PEER GYNT suite van Edvard Grieg !
Voor wie: blazers en strijkers, en (1) piano. We studeren twee dagen (met tussenpoos van enkele weken) op vooraf toegestuurde muziek, onder leiding van dirigente Josien van der Tweel.
Aan het eind van de laatste dag spelen we de ingestudeerde muziek voor familie en vrienden, de zogeheten 'laatste doorloop'.
We spelen beide dagen van 10.30-17.00 uur, met diverse pauzes, en lunch (graag zelf meenemen, soep wordt geserveerd). Koffie en thee tegen klein bedrag verkrijgbaar. Borrel na afloop 2e dag is inbegrepen.
Enige jaren speelervaring is vereist. In Hafabra termen: niveau B, in Huismuziek termen: ♪♪ t/m ♪♪♪
De kosten voor deelname aan deze 2 dagen zijn: 50 euro voor leden van Huismuziek, 55 euro voor niet-leden.
De bladmuziek wordt na betaling digitaal toegestuurd. Geef desgewenst aan ons door welke partij jouw voorkeur heeft (bv: 'dwarsfluit 2')
Beluister hier MP3 files van de delen Peer Gynt behorend bij de bladmuziek (nb: gespeeld op piano):
MP3: Anitra's Dans
Arabische Dans
Ase's dood
Bergkoning
Morgenstimmung
Solvaigs Lied
Aanmeldformulier Play-in zondagen 6 en 27 oktober 2024:
Voor vragen: Maria van Ruiten, e-mail: mjjvanruiten AT thts.nl / tel. 0252-413859 / 06 15 62 07 48
Onze annuleringsvoorwaarden staan op deze pagina
Afgelopen maart 2024 werden in de play-in 3 ouvertures gespeeld: Barbier van Sevilla, van Rossini, Egmont, van Beethoven en Die Zauberflöte, van Mozart. (foto: de laatste doorloop, op 24 maart 2024)
Hoe zijn de samenspeelprojecten begonnen?
Vele jaren heeft Huismuziek Haarlem dankbaar gebruik gemaakt van de samenspeelprojecten, opgezet door Reinout Godschalk (archieffoto onder).
Zijn missie was het, om grote klassieke werken speelbaar te maken voor amateurmusici. Zoals hij zelf eens zei: "De Negende van Beethoven kunnen spelen in een orkest, zelfs op de blokfluit, hoe fijn is dat?"
Hij bewerkte beroemde werken voor groepen van Huismuziek in den lande, en dus ook voor Huismuziek Haarlem. Twee zondagen lang onder zijn leiding intensief samen instuderen, met aan het eind van de tweede zondag een 'laatste doorloop.'
Zo klonken in voorgaande jaren onder meer de Pastorale van Beethoven, de Carmen en L'Arlesienne suite van Bizet, de Notenkrakerssuite van Tsaikovski, de Schilderijententoonstelling van Moessorgski, Delen van de Peer Gynt Suite van Grieg, de Vijfde Symfonie van Schubert, en Dansen van Dvorak, Grieg en Brahms.
In 2022 bereikte ons het droevige bericht dat Reinout was overleden. Eerder al maakte hij een groots gebaar en schonk onze Huismuziekafdeling al zijn werken op CD. Zo kunnen wij met een andere dirigent de mooie projecten voortzetten!
Samenspeelproject met Reinout Godschalk (archieffoto 2019)